Varför har ingen sagt nåt???

Om att barnvagnsdäck ska pumpas?

Jag upptäckte att vagnen var knarrig och svårare att köra och då visade det sig att däcken var mjuka. Frågade grannen hur göra. Hon sa Statoil. Men hallå Statoil! Huvudtillhållet för tuffa lastbilschaffisar som köper vurre och är allmänt feta men världsvana. Skulle jag gå dit och preja mig förbi alla deras farliga stora fordon bara för att pumpa min lilla barnvagn? Hjälp, jag har aldrig pumpat en cykel ens.

Men jag insåg att man inte får vara sådär mesig när man är mamma. Allt för barnet. Så jag gick dit, hittade en slang, tryckte lite på den för att se om det skulle komma luft eller vatten eller bensin eller olja eller fan och hans morfar, men det kom luft.

Gud så rädd jag var när jag skulle börja pumpa. Tänk om:
1. Däcken exploderade (konsekvens: sonen vaknar, barnvagn förstörd - hur komma hem? Hur orka laga/skaffa ny vagn? Hur hantera skammen över att alla skulle stirra på mig efter smällen?).
2. Slangen lossnade av trycket och sprätte upp på mig (konsekvens: smärta -blodpropp av luft - död).
3. Det inte funkade och jag måste gå in i butiken och be om hjälp (konsekvens: personalen tycker jag är jobbig, de som står i kö får vänta och börjar sucka, skämmigt för mig).

Det började sådär. Fick inte in någon luft direkt. Det läckte utanför mest. Men som om mitt liv vore en saga så dyker en vettig man upp och börjar snacka med mig, så kallat kallprat. Han skulle pumpa sin cykel. Jag ber honom om hjälp och han verkar tillfredsställd över att få hjälpa.

Vagnen är nu i perfa skick!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0